الین جو گیر میشود

من خودم خیلی آش دوست دارم. واسه همینم یه مدل آش رو که فکر کنم اختراع خودم باشه رو یادتون میدم.

مواد لازمزبان:

برنج: 3 چهارم پیمونه. ترجیحا خورده برنج. میشه جو پرک هم ریخت اما من دوست ندارم. دیگه شمالی هستیم دیگه. بهتره خیس شده باشه. یکی دو ساعت.

جو پرک باید 1.5 تا 2 پیمونه باشه . بسته به نوعش داره . چون الان نیمه آماده هم هست. که چند دقیقه ای میپزه. اینا نه. و بسته به این که دوست دارین رقیق باشه یا غلیظ.

اسفناج: یه نایلکس فریزری. اسفناج ها رو دو یا سه تیکه کنید هر برگش رو. کلا درشت باشه. چون آب میشه زود. 300 گرم خوبه.

گشنیز و تره. دو سه تا مشت. من خودم یا نمیریزم یا یکی دو تا مشت میزیزم. آش کم سبزی و سفید دوست دارم.

دوغ: 2 تا ازین بالشتکی ها(اینایی که تو پلاستیک هست) + 1تا 2 لیتر آب.

کشک: 2 قاشق غذاخوری سر پر

ماست هم داشتین بریزین. خوشمزه تر میشه. اگه چکیده بود 2 قاشق غذاخوری سر پر. اگه معمولی بود یه لیوان تا دو لیوان.

چغندر خرد شده و پخته شده: یه لیوان

کدو سبز که من عاشقش هستم هم دو تا سه تا درشت و بزرگ حلقه شده . بسته به ذائقه شما. خیلی ها دوست ندارن. اگه اینجوری دوست ندارین رنده کنین خیلی خوشمزه اش میکنه کدو سبز. (ازین چغندر سفیدها مال آش نه قرمز)

نخود و لوبیا پخته شده. مقدارش رو دقیق نمیدونم اما حدودا 1 تا 1.5 لیوان پخته شده.

عدس هم دوست داشتین بریزین من دوست ندارم. نیم لیوان. آخه عدس هم زودی وا میره.

دیگهمتفکر؟

آها رشته. اون دیگه بستگی به نوع برنج یا جو پرک داره. منظورم اینه پخت برنجتون چطور باشه. و ضمنا این که دوست دارین آش رقیق باشه یا غلیظ. من خودم یه دسته رشته طوری که تو دستم جا شه میریزم. و البته دو یا سه قسمتش می کنم.

پیاز هر چی بیشتر بهتر. من 4 تا 5 تا نسبتا بزرگ پوست میگرم و نگینی خرد میکنم و با زرد چوبه و فلفل سرخ میکنم. واقعا عاشق هستم. اما شما هرقدر دوست دارین.دیکه 1تا 2 رو بریزین حتما.

 خوب خانم های عزیز حالا دستور پختنیشخند:

اول دوغ ها رو با ماست و کشک مخلوط می کنید و با همزن برقی خوب هم میزنین. 3 تا 4 دقیقه. باید کاملا یکدست بشه. با دست هم اگه قوی هستین میشه. اما بیشتر طول میکشه. به قول مامانم مگه اون قدیم ها همزن بود؟ لابد نبود دیگهخیال باطل

بعد صبر کنین تا این مخلوط به دمای محیط برسه. البته میتونید نیم ساعت قبل شروع کار دوغ و ماست رو از یخچال در بیارید بذارید بیرون باشه. چون اگه سرد بزارید رو گاز میبره و خوب نمیشه. من تجربه کردم میگم. پس گوش بدینچشمک

خوب حالا دیگ مورد نظر رو بردارید. مخلوط دوغ و ماست و کشک رو بریزید توش + برنج + حبوبات(عدس اگه هم دوست دارین تو این مرحله اضافه نکنید له میشه چون پخته شده است) رو هم اضافه کنید.

اول گاز رو روشن کنید بعد دیگ رو بذاربد روش . از اول شروع کنید به هم زدن. تا به جوش بیاد. یعنی به محض اینکه گذاشتید رو گاز هم بزنید تا بجوشه. اصلا هم زدن رو قطع نکنید تحت هیچ شرایطی حتی اگه زلزله اومدزبان جدی گفتم ها. اگه لحظه ای هم قطع کنید مخلوط دوغ و ... میبره و آش هم زشت میشه هم بد مزه.

5 دقیقه بعد اینکه جوش اومد اگه می خواهید از کدوی رنده شده استفاده  کنید. کدوی رنده شده رو اضافه کنید. اگه نه که هیچی.

یا اگه دوست دارید گشنیز بریزید باید تو این مرحله اضافه کنید. اما دیگه اصلا هم نزنید تا 10 دقیقه. آخه اونجوری آش سبز میشه که من دوست ندارم. سفید باشه خوشگل تره به نظر من.

20 دقیقه بعد اگه کدو رو درشت دوست دارید بریزید(کدو ها رو حلقه ای و طوری که ارتفاع برش  1 تا 2 سانت باشه خورد کنید)

دقت کنید یا کدوی رنده شده یا حلقه ای.

حالا یک لیتر آب اضافه کنید تا برنج ها بهتر بپزن. میتونین بسته ذائقه اتون بیشتر هم اصافه کنید. تو مراحل بعدی. مثلا بعد ریختن رشته ها.

یه ربع بعد ریختن کدو های  ساعت رشته هارو بریزین+ چغندر پخته شده. بزارید 5 دقیقه بپزه. اگه دیدید نیازه آب بریزید بازم.

بعد اسفناج هارو بریزید. اولش زیاد نشون میده اما 5 دقیقه نشده وا میره.(ضمنا باید یه کمی هم دیگ بزرگتر باشه تا تو این مرحله به مشکل برنخورین). بلافاصله بعد اسفناج پیاز داغ رو اضافه کنین. تا به آش طعم بده. من خودم کمی از آش رو میریزم تو ماهی تابه ای که پیاز داغ درست کردم و با همون روغنش میریزم. خیلی خوشمزه است.

البته اگه دوست دارید وقت پیاز داغ درست کردن. 30 ثانیه قبل این که گاز رو خاموش کنید میتونید توش 1 قاشق غذاخوری نعنا خشک شده یا هر سبزی که دوست دارید بریزید اینم خوبه اما من چون آش پر سبزی دوست ندارم نمیریزم. یه کم آش سبز میشه. اما بی نهایت خوش عطرش می کنه.

دیگه نمک رو هم باید خودتون بریزید.یه مقدار همون اول کار بریزید. بعد وقتی رشته ریختید اضافه کنید. اخه رشته خودش شوری داره. یه وقت آش شور نشه.

چند تا عکس دارم اما حجمش زیاده آپلود نمیشه. چی کار کنم؟

/ 10 نظر / 18 بازدید
آیناز

خسته نباشی خانوم من عاشق پیازداغ روی اش هستم هروقت اش درست میکنم پیازداغ کلی درست میکنم هم تو اش میریزم هم روش[خوشمزه]

میفروش

سلام ممنون خانومي دومندش دستت درد نكنه آها اولندش رو نگفتم !! خب الان ميگم : اولندش دو سه تا سوال دارم بپرسم !؟ خب مي پرسم 1 - خيلي جاها معيار اندازه گيري شما مشت بوده ! ميشه مشتت رو به ما نشون بدي تا ببينيم چقديه !؟ 2 - يه جايي هم گفتي آش زشت ميشه ! يعني چي ؟ منظورت چه ريختي ميشه !؟ شبيه مادر شوهر !!!؟ 3 - گفتي اول كاز رو روشن كنيم و بعد ديگ رو بزاريم روش ! نميشه من اول ديگ رو بزارم رو گاز و بعد روشنش كنم !!؟ 4 - بعدشم نگفتي اين دستور غذايي براي چند نفر هست !!!؟ برقرار باشيد. به اميد ديدار [گل]

خواهرشوهر

برنجا رو کى ریختى که بعد ١ لیتر اب اضافه کردى؟ بعد ى سوال فنى؟ حتما اول باید گازو روشن کنیم بعد قابلمه بذارىم یا میشه اول قابلمه بذاریم بعد گازو روشن کنیم؟؟؟ اگه جواب بدى ى دنیا ممنون میشم[نیشخند][زبان]

مامان رامی

الین جان چیز ذیگه ای نمیخواستی بریزی توش [نیشخند] نوش جان[قلب]

مادام سلین

دو آش؟؟؟؟![خوشمزه] خب شما که به روش شمالی پزیدید و البته کمی هم دگردیسی دادید! ینی با رشته قاطی کردیش... من عااااااااشق هر نوع آشی هستم به خصوص آش دوغ و رشته...که این ترکیبی از هردوئه که صد در صد عاشقشم... مامانم آش دوغ رو به روش ترکی میپزه که فقط نخود و تره و گشنیز و دوغ و برنجه و درصورت تمایل گوشت قلقلی...ولی شمالیشم خیلی خوشمزه س... راستی توش سیر نریختی؟

آشپزخانه من

بعد این رول ها باز نمیشن؟ رول نون و پنیر و گوجه پاسخ: نه عزیزم باز نمیشه اگه لایه هایی که استفاده میکنی نازک برش بدی و خوب رول کنی 1 ساعتی بذاری بمونه به هیچ عنوان باز نمیشه چون پنیر بینش باعث انسجامش میشه پنیرو باید طوری بزنی که مثل چسب عمل کنه یه لایه نازک اما سر تا سر نون که وقتی رول شد نگهش داره

آشپزخانه من

به به آفرییییییییییین من آشی که توش دوغ کشک باشه کلا دوست دارم احتمالا باید خوشمزه باشه کاش با عکس میزاشتی آفرین...آَپزی خیلی لذت داره تبریک الین جوووووووون خوشمان آمد دلم خواست[ابرو]

میفروش

سلام ميگمااااااااااااا شما كه تجربه داري يه بار درست كن و همه ماهارو ( دوستان وبلاگيتون ) دعوت كن ( به صورت حقيقي ، مجازي نه ! ) بياييم بخوريم ببينيم چه مزه اي داره بعدش كه نوش جان كرديم يه بار هم ما تك تك درست مي كنيم و همه رو دعوت مي كنيم بيان نوش جان كنند و نمره بدند ، عينهو بفرمائيد شام تو كانال من و تو . فقط فرقش اينه كه اون بفرمائيد شام بود اين ميشه بفرمائيد آش !! [قهقهه] . نظرتون چيه !؟ برقرار باشيد. به اميد ديدار [گل]